Natuurkampen


Foto’s Kinderkampen 

Onze Nils beleefde een fantastische week, die nog lang bleef nazinderen.
       Moeder deelnemer Vossenpas en Uilenogen

Onze zoon heeft deze week samen met een vriendje de stage “Wauw de Naturier” gevolgd.  Dit was – althans voor hen – een zeer groot succes.  De kinderen zijn de hele dag buiten geweest, ze hebben veel gewandeld en ze hebben allerlei activiteiten gedaan die ze anders niet doen: kampvuren maken, soep maken met planten uit de natuur, insecten bestuderen, … Onze zoon vond de monitoren ook erg goed. Deze stage is naar onze mening een van de beste stages in jullie aanbod :-)
       Moeder deelnemer t.a.v. kinderkampenorganisatie

Op dit kamp is er een ongelofelijke vrijheid. Bij andere kampen is het steeds doe dit, doe dat, hier niet.
       Nico, 13j. deelnemer aan Weg van het Woud
 

INFO

Sinds 2014 biedt StarLynx diverse natuurkampen voor kinderen en jongeren aan.
Onze band met de natuur versterken staat hierbij centraal.

 • In Vossenpas en Uilenogen leren de kinderen op een speelse manier de basis van natuurverbinding: waar ze dieren kunnen vinden en hoe ze meer dieren kunnen zien door ze niet weg te jagen. Ze leren hoe ze hun zintuigen ten volle kunnen gebruiken.  De kinderen worden zelf dieren en helpen vos en uil om de gevaren die het bos bedreigen te trotseren. Het kamp kent een bijzondere afloop.

  Schrijf je hier in voor onze kinderkampen.

  “Vossenpas en uilenogen zijn twee machtige toverformules om onzichtbaar te worden in het bos. Samen staan we sterk om het bos te redden en vos leert ons hiervoor sporen zoeken. We genezen dieren met krachtige netelsoep en maken slapende draken wakker. We leveren strijd en gaan op in het bos. De week zit vol magie, uilenverhalen, liedjes en spelletjes; die ons stiekem toch altijd iets over dieren leren. We hebben veel en nog meer plezier in de natuur. We zijn misschien klein maar wat zullen de groten van ons kunnen leren!”

  V&U

 • Bij KeltenKriebel wordt de band van onze voorouders met de natuur onder de loep genomen. We gaan o.a. in op diep contact met bomen en dieren. Al spelenderwijs leren we de Keltische cultuur en haar natuurgebruiken kennen.

  Schrijf je hier in voor onze kinderkampen.

  “In dit Keltische natuurkampje nemen Kelt de held en Kriebel de ‘formadiebel’ ons mee naar de geheime wereld van Yggdrasil. Yggdrasil is de levensboom die bedreigd wordt door Malsjienus de zwarte magiër. Gelukkig zijn er nog dappere druïden en totemdieren die diep in het schaduwwoud leven. Zij bezitten krachtstenen om geheime poorten te openen en zo de boom te redden. We maken druïdendromen en dromenvangers. We eten heksenkruiden en maken brouwsels. Met vuursteen en kristallen maken we vuur. Spelletjes leren ons de kracht van cirkels en diep contact met dieren kennen. Lukt het ons om de machtshonger van Malsjienus te stillen? Kom mee op KeltenKriebel waar eeuwenoude verhalen net als dieren en bomen tot leven komen.”

 • Wauw de Naturier bouwt verder op de basis van Vossenpas en Uilenogen en gaat dieper op de thema’s in. Toch is het kamp zo opgezet dat ‘niet geïnitieerde kinderen’ ook deel kunnen nemen. We vormen kleine clans en bouwen een kamp waar we ons thuisvoelen. We zoeken sporen, leren van de vogels, koken met wilde planten en maken  primitief vuur met een vuurboog…

  Schrijf je hier in voor onze kinderkampen.

  “Denk maar niet dat dat moeilijk is; een naturier worden! Je moet alleen de natuur altijd hier houden,
  hoe doe je dat? Wauw leert ons geheime kennis aan de hand van spelletjes en ook hoe het bos die hem toonde
  – want hij leest het bos als een boek van levende inkt! – Wauw leert ons ook vergeten vaardigheden – zoals vuur maken uit twee stokjes –                                        
  We verwarmen ons dankbaar bij verhalen over thuiskomen bij moeder aarde en bij elkaar”

  Wauw vuurboog

 • Bij Weg van het Woud zetten we – aan de hand van het oefenen van ‘surthrival skills’ – enkele essentiële stappen om ons terug thuis te voelen in de natuur. Het kamp is voor ontluikende ‘naturiers’ ook een perfecte gelegenheid om hun nieuwsgierigheid te volgen en tal van fundamentele vaardigheden en ontdekkingen te verdiepen. Ze kunnen hiervoor putten uit een schat aan praktische natuurwijsheid van de indianen, bosjesmannen en van op Europese bodem!

  Schrijf je hier in voor onze natuurkampen.

  We leren diverse overlevingsvaardigheden; een brandlepel maken, een mandje uit gras, natuurlijk touw,… en van donderdag op vrijdag slapen we in een zelfgebouwde overlevingshut. Aan het einde van dit kamp kunnen we een heel stuk beter zonder ‘synthetische levenslijn’ – tenten, firesticks, ingeblikt voedsel… – in de natuur zijn.
  Naast skills staan avontuurlijke exploratie, verhalen, spel en kampvuur op het menu. Er wordt ook veel belang gehecht aan de vorming van een sterk groepsgevoel. Ongetwijfeld ben je er helemaal weg van :-)

 • Besteed 9 unieke dagen aan je vermogen om in de wildernis te overleven! Leg contact met wilde dieren. Maak vuur met een vuurboog. Oogst eetbare planten op een 6 daagse wandeltocht en kook op open vuur. Bouw en slaap in een natuurlijke shelter. Leer mesveiligheid en ervaar geweldige off-trail avonturen. Vorm een sterke band met je mede-overlevenden terwijl je bogen, touw of ander gereedschap maakt.

  Schrijf je in via Free-Time

 • Voorlopig gaat dit kamp niet door.

  Twee clans en maar één territorium. Elke clan heeft zo zijn manieren om het territorium voor zich te winnen. Beide groepen gaan een strijd aan waarvoor ze een heel andere opleiding krijgen. De ene maakt gebruik van onzichtbaarheidstechnieken van inheemse volkeren, de andere van strategieën van hedendaagse legers. Beide groepen krijgen meermaals door avontuurlijke missies de kans om hun strategieën op elkaar te testen.
  Toch is dit kamp niet voor macho individualisten en die hards. ‘Shape Shifters’ is strijd en verbinding tegelijkertijd. We brengen verbinding met de natuur bij en samenwerken als een team vraagt dat je soms jezelf wat aan de kant durft schuiven. In het krachtige en intens gedeelde programmaonderdeel beoefenen beide groepen samen spoorzoeken, archery tag (paintball met pijl & boog), martial arts en parcours.
  Ready to become invisible & invincible?

  Pieter is getraind in de Trackerschool, waar hij unieke kennis van de Apache indianen opdeed, een natuurvolk datde kunst van onzichtbaarheid heeft geperfectioneerd. Dit kamp is vormgegeven in samenwerking met voormalige soldaten van het belgische leger.

Natuurkampen