Een deel van onze workshops vindt plaats op aanvraag. Laat ons weten dat je interesse hebt, dan houden wij je op de hoogte.

In onze workshops staat verbinding met de natuur, met anderen en met jezelf centraal. Je kan onze activiteiten best zien als een mix van 3 soorten van workshops & activiteiten

1. natuurwandelingen, permacultuur workshops en bushcraft (verbinden met de natuur, klik hier voor meer info)
2. co-creatieve activiteiten (verbinden met elkaar, klik hier voor meer info)
3. workshops rond persoonlijke- & spirituele ontwikkelings en therapie (jezelf helen, klik hier voor meer info)

Voor meer info over een workshop, klik op de groene accordeon

Workshops

 Feedback deelnemers

Door de Kikkerkussessies kijk, luister, voel en ervaar ik het bos, de vogels, de dieren, de wind, het water op een bredere manier. Het contact met bomen heeft op mij een diepe indruk nagelaten. Dit heeft voor mij een nieuwe wereld geopend, dank je wel.
Miep, 56j., moeder en grootmoeder
 • In deze proefles ontdek je de natuur als leraar.

  Je krijgt een voorproefje van wat het is om op de grens van mens en natuur zijn te wandelen en leert ook onze op de natuur en inheemse volkeren gebaseerde lesmethode kennen.

  Padvlinder is een proefles voor de Kikkerkussessies reeks.

  Bij boeking van de hele reeks is deze les gratis, anders betaal je 15€

 • De Kikkerkussessies zijn een ‘ethische fastfood cursus’ om onze natuurlijke – en op artificieel wijze gebroken – band met de natuur te herstellen.

  Het doel is paden aanreiken die zelf verder bewandeld kunnen worden. Verwondering over de natuur laten groeien en een bewuste, diepe en persoonlijke band met Leven opbouwen staan centraal. Naar de woorden van Thomas Carlyle: The tragedy in life is not what men suffer, but rather what they miss.

  De 4 sessies geven een korte maar diepe intro in de volgende onderwerpen: (1) de basis van natuurconnectie –

  concentrische cirkels, onze dierlijke zintuiglijkheid en ‘kijken met nieuwe ogen’, de tandem van (2) vogelcommunicatie en (3) holistisch spoorzoeken als verdiepingsingangen en (4) nog een intuïtief stapje verder.

  Wat wisten jij en de diepe poel over jezelf en de natuurlijke wereld dat je nu vergeten bent? En welke kikker huist er in je klaar om wakker gekust te worden? Ben je hier benieuwd naar?

  Reeks van 4 keer 4u. Vrije bijdrage met richtprijs 120€ per persoon voor de hele reeks. Een tweede persoon komt aan halve prijs.
 • Natuur&co-Creatie is een geaard en emotioneel verbonden zijn dat uitgaat van natuurverbinding en co-creatie.
  Co-creëren wil zeggen dat de groep de workshop samen vormgeeft. Er wordt slechts een minimale structuur voorzien omdat dit maximale vrijheid geeft. Hierbij wordt vertrokken van wat er op dat moment in de groep leeft: dit kan een dominant gevoel (pijn, liefde…) van één persoon zijn dat de rest van de groep wil ondersteunen. Het kan ook een door de groep gedeeld thema zijn (verbindende relaties, tijdsgebrek…). Niets moet, er mag veel. Je mag je open laten zien of jouw grenzen aangeven en genieten van de inbreng van anderen. Jij, anderen en durven staan in de eenvoud van wat er zich op dat moment aandient.
  Het boeiende aan deze workshop is dat de ‘chaos’ ruimte krijgt en hiermee ook onze creativiteit en vernieuwing. Wie vasthoudt aan het oude, geplande en geordende zal hier niet toe komen. ‘Empty your cup’ zeggen ze in Zen, want in een volle kop raakt er niets meer bij.
  Natuurverbinding helpt om het groepsproces natuurlijker te maken. In de natuur zijn geeft mensen een gevoel van thuiskomen en basisvertrouwen. Het inzicht van de natuur en de oefenruimte die zij biedt, zijn bij het proces van onschatbare waarde. Met veel zachtheid en dankbaarheid wandelen we op de grens van zowel natuur als mens zijn.
  De workshop gaat door aan een vrije bijdrage. Het is jouw bijdrage die toekomstige deelnemers water, vleugels  en een fragiel kompas naar ongekende hoogten en diepten schenkt!

  Ex-deelnemers aan de kikkerkussessies worden van harte uitgenodigd om aan deze sessies deel te nemen!

 • De 8 schilden workshop is een waarlijk pareltje!
  Met deze workshop raak je niet alleen het hart van de StarLynx-organisatie en van natuurverbinding, maar ook het hart van het leven op deze prachtige moeder aarde.
  ‘8 schilden’ zijn een model om windrichtingen, seizoenen, de dag-nacht cyclus, de levenscyclus van planten enz. te koppelen aan de mens. De ‘schilden’ helpen bij het opzetten van ‘natuurlijke samenwerking’ en ‘integrale teams’ en bij het op een natuurlijke manier vorm geven aan allerhande activiteiten en programma’s.
  Het 8 schilden model is niet alleen één van de meest holistische modellen die er vandaag bestaan; door de natuur als basisinspiratie te nemen, is ze ook één van de meest flexibele modellen die je aanzetten tot levenslang leren over de parallellen tussen mens en natuur.

   

  Eigth Shields.GaiaDe 8 schilden vormen het DNA van leidende scholen in natuurverbinding zoals de Wilderness Awareness School en het 8 Shields Institute. Ook vormen ze de onzichtbare kern van Art of Mentoring; één van de diepste natuurverbindings-opleidingen, die in sneltempo diverse landen – ook in Europa – verovert. Bij StarLynx gebruiken we het model ook voor het opzetten van autonome 8 schilden-Teams.
Workshops
De sessies hadden effect om letterlijk de banden met de natuur aan te halen. De bomen kregen een gezicht, het vogelgedrag werd herkenbaar. Tegen sessie 4 was naar het bos gaan, als op bezoek gaan bij een vriend.
Stijn, 28j., tolk
Het open en kwetsbare leiderschap en het diepe eren van de natuur trekken mij erg aan. De sessies bieden rust, verbinding, warmte en een veilige plek om te mogen zijn tussen alle dagelijkse stress in. Merci, ook voor de grote uil die ons bij kaarslicht is komen begroeten!
Else, 24j Studente chemie